joi, 24 aprilie 2008

Despre trupa

Multe din piesele Bucium si feeling-ul general al trupei s-au inchegat in anul 2000. Am inceput sa “construim” in 2000, fara bani, fara scule, fara niciun loc de repetitii, dar cu multa incredere. Au trecut 4 ani pana cand trupa a aparut oficial in public.

Ceea ce am vrut inca de la inceput sa transmitem, atat prin muzica cat si prin versuri, este intoarcerea la un spirit romanesc stravechi, autentic. Nici versurile, nici ritmurile nu sunt culese din folclor, ci compuse, cu gandul de a fi atribuite sound-ului arhaic romanesc.

Bucium este un instrument – simbol, prin intermediul caruia se transmiteau toate semnalele (de lupta, de adunare, de sarbatoare etc) pe vremea dacilor.

Stilul muzical - artrock , folklorism, folk rock, pagan metal

Piesele se caracterizeaza prin dialoguri intre instrumente si schimbarea frecventa a tempo-ului. Specifica Bucium este variatia pasajelor - de la brutal la melodios, de la inaltator la tensionant.

Muzica Bucium inglobeaza elemente tribale, primitive, ceea ce explica foarte bine sound-ul arhaic. Bucium imbina influente din zona progresiv, ambiental, folklorism (curent din muzica clasica), rock si artrock.

Toate albumele Bucium vor fi foarte diferite intre ele .

Niciun comentariu: